Ta med ditt eget sällskapsdjur

Ansökan om sällskapsdjursplats

Innan du tar med ditt sällskapsdjur till Önnestadsgymnasiet ska du lämna in en ansökan om att djuret får vistas här. Kontakta ansvarig i smådjursstallet för att få en ansökan hemskickad.

Hyran för att ha hund på skolan kombinerat med hundrum på internatet är 600 kr i månaden, då ingår en hundbox i vårt nyrenoverade hundstall.

För er som inte bor på skolan finns de också chans att ta med hund till skolan. Hyran för en dagplats är 400 kr i månaden, begränsat antal dagplatser.

Innan hunden får vistas på skolan ska en ansökan skickas in som även är undertecknad av vårdnadshavare, samtidigt som ansökan görs ska skolans hundpolicy läsas igenom och även den undertecknas av både elev och vårdnadshavare. Så snart din ansökan beviljas kommer ni får signera ett hyresavtal, samt lämna kopia på vaccinationsintyg och försäkringsbrev. Hunden kommer även få genomgå ett hanteringsprov där skolans personal kontrollerar att hunden är lämpad för att vistas på skolan, detta är för allas trygghet.
Strikt hundägaransvar gäller.

Hyran för sällskapsdjur i smådjursstallet är 200 kr i månaden. I hyran ingår strö, hö och foder.
Eleven tar själv hand om djuret på vardagar och personalen på helger eller vid behov

Djurskyddslagens regler gäller för skötsel av alla sällskapsdjur. Du är ersättningsskyldig för eventuella skador djuret gör.

Djurskötare/instruktör hund- och smådjursstall
Sofie Rosengren, 0708-93 74 96 epost