Ta med ditt eget sällskapsdjur

Ansökan om sällskapsdjursplats

Innan du tar med ditt sällskapsdjur till Önnestadsgymnasiet ska du lämna in en ansökan om att djuret får vistas här.

Hyran för att ha hund på plats i anvisade internatvillor är 200 kr i månaden.
Det finns ett begränsat antal dagplatser i hundboxar.  Hyran för en dagplats är 400 kr i månaden.
Under årskurs ett medtages ej hund, vid mån av plats kan eleven ta med sig hund till hundrelaterade kurser.

Hyran för sällskapsdjur i smådjursstallet är mellan 100-200 kr i månaden beroende på hur stort djuret är. I hyran ingår strö, hö och foder. Eleven tar själv hand om djuret på vardagar och personalen på helger eller vid behov.

Skolan har inrättat ett Sällskapsdjurråd som tar beslut om vilka djur som får hyresplats. Sällskapsdjurrådet kan ta tillbaka beslutet om reglerna inte följs av djurägaren. I kontraktet för hyra av plats ingår också obligatoriska möten en gång i månaden, förlagda i anslutning till skoltid.

Djurskyddslagens regler gäller för skötsel av alla sällskapsdjur. Du är ersättningsskyldig för eventuella skador djuret gör.