Fisketurismutvecklare

Vem nappar på sportfiske?

Frihet. Landa en lax i Mörrumsån, testa trolling på öppet hav och få inblick i hur vinterfiske utförs med största möjliga framgång.

Yrkesutgång Fisketurismutvecklare bjuder på det mesta av det bästa för den som vill utvecklas till en riktigt bra sportfiskare, med unik kompetens att vårda våra fiskevatten.

Fisketurism är en perfekt utbildning för ungdomar med ett extra ordinärt fiskeintresse. Men det handlar också väldigt mycket om att använda olika kunskaper, färdigheter och passion till att ge andra hängivna sportfiskare unika upplevelser i olika fiskevatten.

Den nya utbildningen är bred och ger därmed den enskilde eleven en mycket stabil grund att stå på inför karriären i sportfiskebranschen.

Under gymnasieåren får eleverna lära sig saker som de kommer att ha nytta av rent allmänt inom naturturismbranschen men naturligtvis i synnerhet inom sportfiskebranschen.

Teori och praktik går hand i hand under studietiden. Skolan är noga med att utbildningen ska vara realistisk. Naturligtvis är den inriktad på de delar av sportfisket som är populära, efterfrågas och framför allt är säljbara. Av den anledningen ligger fokus på flugfiske och gäddfiske. Våra elever kommer i princip att komma i kontakt med alla förekommande sportfisken, allt från trolling till isfiske och djuphavsfiske.

En annan viktig del i utbildningen är fiske- och vattenvård. Bland annat handlar det om att med enkla metoder återskapa olika vattenmiljöer, som i sin tur innebär att tidigare mångfald återuppnås.

Under de tre åren på skolan gör eleverna minst 15 veckors praktik eller APL, arbetsplats förlagt lärande. Detta ser de flesta elever som en bra chans att knyta kontakter och en chans att få se och prova på olika yrken med inriktning på vatten eller sportfiske.

Detta kan du bli

• Fiskeguide