Inriktning Naturvetenskap

Du kan se programplanen här

På Önnestadsgymnasiet kan du läsa Naturvetenskapliga programmet, NA.

Naturvetenskapliga programmet är för dig som är intresserad av biologi, kemi, matematik eller fysik, och som vill läsa vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet. Det naturvetenskapliga programmet utvecklar dina kunskaper inom kemiska processer, fysikaliska fenomen och matematiska problem. De flesta teoretiska kurser innehåller även laborativa delar, som ger programmet en bra variation mellan teori och praktik.

På Önnestadsgymnasiet kan du även kombinera teoretiska kurser med t.ex. hästkurser, hundkurser eller djurvård. Naturvetenskapligt program ger behörighet till drömyrken såsom veterinär, läkare, agronom, jurist, ingenjör mm.

Individuellt val

På Önnestadsgymnasiet väljer man individuellt val, precis som på andra skolor. men på vår skola kan du välja inriktningar som har med djur eller lantbruk att göra. Du kan t.ex. välja djurvård, specialidrott med häst i fokus, eller andra lantbrukskurser. Men såklart kan man även välja Engelska 7, Matematik 5 och svårare kurser inom moderna språk.

Praktik

På Önnestadsgymnasiet finns det möjlighet till praktik för elever som läser det naturvetenskapliga programmet. Praktik för naturvetare är ingen garanti på andra skolor, men här finns det som sagt möjlighet till det. Praktik ger en bra inblick på framtida yrken som är intressanta för dig, och ger en mycket bra erfarenhet.

– Jag valde naturvetenskapliga linjen på Önnestadsgymnasiet eftersom det är små klasser, vilket gör att man får mycket hjälp med sitt skolarbete. Jag gillade även tanken på att kombinera teori med praktik, som gör att man får lite omväxling. Naturelev på Önnestadsgymnasiet.