Möt vår utbildningsledare

Anna är elevernas bollplank kring de viktiga besluten

Med sin tvådimensionella karaktär av såväl yrkesförberedande skola som plattform för vidare studier, blir Önnestadsgymnasiet porten till drömjobbet för allt fler. På vägen dit ska emellertid viktiga beslut tas och strategiska val göras och här kommer utbildningsledaren, tillika studie- och yrkesvägledaren, Anna Ruus in i bilden som resurs.

Anna Ruus, Utbildningsledare

– Till mig kommer eleverna med frågor om kursval och scheman men också om funderingar kring att läsa vidare och vad som krävs för att komma in på olika utbildningar, säger Anna som således fungerar som ett bollplank för eleverna i deras tankar kring yrkeskarriären.

Anna har jobbat inom skolväsendet sedan 2003 och på Önnestadsgymnasiet sedan 2006. Nuvarande roll axlar Anna sedan 2015 och den trivs hon strålande i.

– Jag älskar de sociala kontakterna och att få följa eleverna i deras utveckling. Det är väldigt roligt att få jobba med så ambitiösa elever. När hjärtat är med och det finns ett starkt intresse hos individen i grunden så höjs ambitionsnivån och då blir resultaten ofta bättre än på ett vanligt gymnasium.

Anna upplever att även elever som kanske varit lite skoltrötta eller av annan anledning inte presterat så bra på högstadiet, får en nytändning och lyfter sig när de kommer till rätt ställe. Det vill säga till en stimulerande studiemiljö och en utbildning som de valt utifrån sina personliga intressen.

– Vidare är vi en relativt liten skola med snabba besluts- vägar, där alla praktiska moment kan utföras på plats.

Det är en stor fördel gentemot många andra skolor, fortsätter Anna som också lyfter fram det faktum att Önnestadsgymnasiet är en friskola där all vinst återinvesteras i verksamheten.