Naturbruk

Programkod
NBNAT-NL-ÖD-F

Målen med yrkesutgång Natur & Ledarskap

En utbildning som är utformad till dig som vill arbeta som ledare i framtiden med eller utan fortsatta högskolestudier.

Du får under tre år en gedigen och grundläggande ledarskapsutbildning som du kommer ha användning för i resten av ditt liv. Utbildningen är upplagd med en tydlig kombination mellan praktisk och teoretisk planering.

Du informerar, leder och instruerar människor i olika sammanhang och olika typer av natur med koppling till ledarskap. Du tränar ditt ledarskap, utvecklar dina praktiska och teoretiska kunskaper samt får kännedom om branschen ur ett företagsperspektiv.

År 1

Introduktion Natur och Ledarskap

Ditt första år på Natur och Ledarskap handlar om att få en förståelse för hur du som individ och i grupp fungerar i olika sammanhang. Utbildningen utgår från både teoretiska studier men också praktiskt arbete i naturen. Efter ditt första år på Natur och Ledarskap har du de grundkunskaper som krävs inom ledarskap samt gruppdynamik.

År 2

Fördjupning i ledarskap

Du fördjupar dina kunskaper från årskurs ett med fler inriktningskurser vilket gör att utbildningen blir mer inriktad på ditt intresse. Utbildningen fortsätter att kombinera teoretisk utbildning med praktiskt. Under ditt andra år på Natur och Ledarskap påbörjar du även din praktik som är noga utvald i kombination med ditt intresse och framtida ambition.

År 3

Praktisk erfarenhet

Under ditt tredje år på Natur och Ledarskap fokuserar vi på att du ska utvecklas som ledare och som entreprenör. Du kommer att organisera, genomföra och analysera events och aktiviteter som skolan genomför. En stor del av ditt sista år genomförs på en noga utvald praktikplats där du får testa ditt ledarskap innan genomförd examen.

Praktik

Kursnamn Poäng