Programkod
NA-ÖD-F

Naturvetenskap

Givet val för framtida toppjobb

Det naturvetenskapliga programmet är det givna valet för dig som är intresserad av natur, djur, teknik och miljö, som dessutom vill studera vidare på universitet och högskola.

Det naturvetenskapliga programmet utvecklar dina kunskaper inom kemiska processer, fysikaliska fenomen och matematiska problem. De flesta teoretiska kurser innehåller även laborativa delar, som ger programmet en bra variation mellan teori och praktik.

Efter att ha läst Naturvetenskap är du behöriga till de flesta högskole- och universitets-utbildningarna och därmed också framtida arbete som läkare, veterinär, ekonom eller agronom. Under utbildningstiden kan du ägna det individuella valet åt spännande karaktärskurser som till exempel djurvård och växtodling. Små klasser och högkompetenta lärare ger stora konkurrensfördelar.

Individuellt val

På Önnestadsgymnasiet väljer man individuellt val, precis som på andra skolor. Hos oss kan du välja inriktningar som har med djur eller lantbruk att göra. Du kan t.ex. välja djurvård, specialidrott med häst i fokus, eller andra lantbrukskurser. Självklart kan man även välja Engelska 7, Matematik 5 och svårare kurser inom moderna språk.

Små klasser bidrar till ett positivt studieresultat.

Kursnamn Poäng
Djurvård inom djurens hälsa- och sjukvård 1100
Gymnasiearbete 100

Praktik

På Önnestadsgymnasiet finns det möjlighet till praktik för alla elever, även de som läser det naturvetenskapliga programmet. Praktik för naturvetare är ingen garanti på andra skolor, men här finns det som sagt möjlighet till det. Praktik ger dig erfarenhet samt en bra inblick på framtida yrken som är intressanta för just dig.

Möjlighet att ta

• Naturbrukskurser i enlighet med individuellt val

Studera vidare

• Läkare
  • Veterinär
  • Ekonom
  • Agronom

Resor

• Utlandsresa

Jag valde naturvetenskapliga linjen på Önnestadsgymnasiet eftersom det är små klasser, vilket gör att man får mycket hjälp med sitt skolarbete. Jag gillade även tanken på att kombinera teori med praktik, som gör att man får lite omväxling.

Naturelev på Önnestadsgymnasiet.