Programkod
NA-ÖD-F

Naturvetenskap

Det naturvetenskapliga programmet är för dig som är intresserad av biologi, kemi, matematik eller fysik, och som vill läsa vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet. Det naturvetenskapliga programmet utvecklar dina kunskaper inom kemiska processer, fysikaliska fenomen och matematiska problem. De flesta teoretiska kurser innehåller även laborativa delar, som ger programmet en bra variation mellan teori och praktik.

Du får på NA-programmet behörighet till alla naturvetenskapliga program på högskolor och universitet. Du kan till exempel läsa vidare till veterinär, läkare, jurist, djurskyddsindpektör etc.

På Önnestadsgymnasiet kan du även kombinera teoretiska kurser med t.ex. hästkurser, hundkurser eller djurvård. Naturvetenskapligt program ger behörighet till drömyrken såsom veterinär, läkare, agronom, jurist, ingenjör mm.

Individuellt val

På Önnestadsgymnasiet väljer man individuellt val, precis som på andra skolor. Hos oss kan du välja inriktningar som har med djur eller lantbruk att göra. Du kan t.ex. välja djurvård, specialidrott med häst i fokus, eller andra lantbrukskurser. Självklart kan man även välja Engelska 7, Matematik 5 och svårare kurser inom moderna språk.

Praktik

På Önnestadsgymnasiet finns det möjlighet till praktik för alla elever, även de som läser det naturvetenskapliga programmet. Praktik för naturvetare är ingen garanti på andra skolor, men här finns det som sagt möjlighet till det. Praktik ger dig erfarenhet samt en bra inblick på framtida yrken som är intressanta för just dig.

Kursnamn Poäng
Djurvård inom djurens hälsa- och sjukvård 1100
Gymnasiearbete 100
2500

Jag valde naturvetenskapliga linjen på Önnestadsgymnasiet eftersom det är små klasser, vilket gör att man får mycket hjälp med sitt skolarbete. Jag gillade även tanken på att kombinera teori med praktik, som gör att man får lite omväxling.

Naturelev på Önnestadsgymnasiet.