Kurator

Omfattning: Deltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Arbetslivserfarenhet (meriterande): Skolkurator - 2-4 års erfarenhet

Utbildning (krav): Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Socialt arbete och omsorg

Körkort: B

Om jobbet

På Önnestadsgymnasiet erbjuder vi fem inriktningar och hela 10 yrkesutgångar inom naturbruksprogrammet. Här studerar och undervisar vi naturbruk på riktigt genom inriktningarna skogsbruk, djurvård, naturturism, hästhållning och lantbruk. Tonen mellan personal och elev är personlig, klasserna är små och både anläggning och utbildningsmarker är av hög kvalitet. Vi värdesätter högt att du som medarbetare brinner för att dela med dig av din kunskap till de ungdomar som kommer arbeta inom framtidens naturbruk. Vi är ett sammansvetsat team som värderar enkelhet och arbetsglädje. Sedan 2010 är Hushållningssällskapet Skåne huvudman för Önnestadsgymnasiet, vilket ger en stabil och trygg grund för verksamheten.

Antalet anställda är drygt 50 personer som arbetar samordnat för våra 240 elever. Önnestadsgymnasiet är belägen 8 km nordväst om Kristianstad.

Skolan bedriver bland annat naturbruksutbildning inom gymnasiet med inriktning mot jordbruk, skog, häst, naturvetenskap och djurvård samt naturturism. Driftsverksamheten omfattar ca 400 ha åker varav 70 ha Kravgodkänt, 65 ha bete, 150 ha skog, 65 mjölkkor, 126 suggor och 35 kravgodkända dikor.

Du kommer att ansvara för det psykosociala arbetet kring våra elever. I tjänsten ingår att arbeta med såväl stöd som rådgivning till eleverna samt också konsultativa insatser till pedagogerna. Du skall också vara ett stöd i kontakten mellan hem och skola och du kommer att samarbeta med andra myndigheter som till exempel socialtjänsten och arbetsförmedlingen. Du samarbetar tätt tillsammans med rektor, lärare, instruktörer, skolsköterska samt specialpedagog och studie- och yrkesvägledare.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är utbildad socionom eller motsvarande. Du har en mycket god kommunikativ kompetens, tycker om att arbeta i arbetslag, är samtidigt självständig samt målmedveten och flexibel. Du måste kunna arbeta både individuellt och i grupp. Du är en viktig del i elevhälsoteamet tillsammans med skolsköterska och specialpedagog m. fl.

Vi lägger särskild vikt vid personlig lämplighet samt god erfarenhet av samtal med ungdomar.

Tjänsten omfattar 60 %, är tillsvidare. Provanställning tillämpas. Senare i rekryteringsprocessen kan du komma att få uppvisa utdrag ur belastningsregistret.

Löpande rekrytering tillämpas.

 Välkommen med din ansökan!

Om anställningen

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?
Skolgatan 37
29173 ÖNNESTAD

Arbetsgivaren
Hushållningssällskapets Kompetensutveckling i Sy

Sök tjänsten

Ange referens Kurator i din ansökan
Maila din ansökan till hans.martinsson@huskab.se

Inte tjänsten just för dig?

Ta en titt på alla våra lediga tjänster!