Bli elev

Önnestadsgymnasiet är skolan för dig med intresse för natur, skog, djur eller lantbruk. Med fem inriktningar och hela 11 yrkesutgångar erbjuder vi en utbildningsflora utöver det vanliga. Dessutom bedrivs våra studier i en av landets absolut modernaste gröna utbildningsanläggningar. Utöver det erbjuder vi även naturvetenskapliga programmet. Vår ambition är att fortsätta hålla en hög utbildningskvalité genom mindre klasser och engagerade lärare. Hos oss är gemenskap i fokus och vi-känslan genomsyrar hela verksamheten.

Våra utbildningar

Vi erbjuder fem inriktningar inom naturbruk med hela 11 spännande yrkesutgångar att välja bland samt ett naturvetenskapligt program. Du kan läsa mer om dessa på respektive sida och vi hoppas du kan hitta en inriktning som passar just dig.

Önnestadsgymnasiet erbjuder under vissa förutsättningar möjligheter till studier inom två olika introduktionsprogram.

Hos oss kan du bli högskolebehörig

När du genomfört din utbildning och du fått din yrkesexamen är du klar för att utöva ditt yrke i arbetslivet direkt efter avslutade studier.

• Har läst minst 2500 poäng.
  • Har uppnått lägst betyget E i minst 2250 poäng
  • Har uppnått E på Gymnasiearbetet
  • Har uppnått lägst betyget E i kurserna:
  • Biologi 1
  • Entreprenörskap
  • Naturbruk
  • Svenska 1
  • Engelska 5
  • Matte 1a

Vill du även ha möjligheten att söka in till högskole-, universitets, eller yrkeshögskoleutbildning efter din utbildning behöver du, förutom din yrkesexamen, även uppnått godkänt betyg i Engelska 6, Svenska 2 och Svenska 3. Då har du uppnått en yrkesexamen med grundläggande behörighet.

• Engelska 6
  • Svenska 2
  • Svenska 3

Internat – ett sätt att skapa stor gemenskap

På Önnestadsgymnasiet har Du förmånen att kunna bo på skolan. Att bo på internat ger studietiden ytterligare en dimension. Det är spännande och utvecklande och ett tillfälle att lära sig samarbeta och ta ansvar. Ett boende tillsammans med jämnåriga kamrater och nära kontakt med personalen skapar en stor gemenskap och vänner för livet.

Möjlighet att ta med din häst/hund till skolan

Du har även möjlighet att ta med din häst och/eller hund till skolan. Hästarna bor i luftiga fina uteboxar i närheten av hagarna. Vi har ridhus, paddock, gräs- terräng- och galoppbana. I närområdet finns en skog för härliga uteritter. Vi har avsedda villor för boende med hund, det finns även ett hundstall där hunden kan vistas dagtid.

Här kan du läsa mer om vårt internat:

3 vanliga frågor

Svar: Ja! Hos oss är kan du få högskolebehörighet oavsett vilken inriktning du har valt att läsa.

Svar: Vi har både enkel och dubbelrum, både rum i korridor och i villor. Därför kan vi erbjuda våra elever att både att bo ensamma eller dela rum. Vi försöker anpassa det efter varje elevs önskemål.

Svar: Ja! Vi har tre stycken speciallärare på skolan som hjälper till om en elev behöver extra stöd. Vi erbjuder också läxhjälp varje måndag morgon.

Frågor eller funderingar?

Har du några frågor, funderingar eller vill veta mer om oss så tveka inte att höra av dig på telefon 010-476 20 00 eller skicka ett mail till info@onnestadsgymnasiet.se