Bli elev

Önnestadsgymnasiet är skolan för dig med intresse för natur, skog, djur eller lantbruk. Med fem inriktningar och hela 11 yrkesutgångar erbjuder vi naturbruk utöver det vanliga. Dessutom bedrivs våra studier i en av landets absolut modernaste gröna utbildningsanläggningar.

Önnestadsgymnasiet har egen mark, stallar, maskiner, djur – ja, till och med en egen gård. Här pluggar du med andra ord naturbruk på riktigt! Vår ambition är att fortsätta hålla en hög utbildningskvalité. Med små klasser och engagerade lärare blir eleverna i fokus. Hos oss är gemenskap i fokus och vi-känslan genomsyrar hela verksamheten.

Våra utbildningar

Vi erbjuder fem inriktningar inom naturbruk med hela 11 spännande yrkesutgångar att välja bland. Du kan läsa mer om dessa på respektive sida och vi hoppas du kan hitta en inriktning som passar just dig.

Önnestadsgymnasiet erbjuder under vissa förutsättningar möjligheter till studier inom två olika introduktionsprogram.

Hos oss kan du bli högskolebehörig

När du genomfört din utbildning och du fått din yrkesexamen är du klar för att utöva ditt yrke i arbetslivet direkt efter avslutade studier. Vi ger dig även möjligheten att uppnå en yrkesexamen med grundläggande behörighet.

Internatet – elevernas andra hem

Önnestadsgymnasiet erbjuder dig att bo på internat. Det är ett spännande koncept som ger skoltiden det där extra. Det underlättar för dig som bor långt från skolan, men du får också lära känna nya människor – genom att bo ihop – och skaffar dig vänner för livet. Dessutom får du testa på vuxenlivet lite och känna på hur det är att sköta sig själv.

På internatet är vi som en stor familj.

Möjlighet att ta med din häst/hund till skolan

Du har även möjlighet att ta med din häst och/eller hund till skolan. Hästarna bor i luftiga fina uteboxar i närheten av hagarna. Vi har ridhus, paddock, gräs- terräng- och galoppbana. I närområdet finns en skog för härliga uteritter. Vi har avsedda villor för boende med hund, det finns även ett hundstall där hunden kan vistas dagtid.

Här kan du läsa mer om vårt internat:

3 vanliga frågor

Svar: Ja! Hos oss är kan du få högskolebehörighet oavsett vilken inriktning du har valt att läsa.

Svar: Vi har både enkel och dubbelrum, både rum i korridor och i villor. Därför kan vi erbjuda våra elever att både att bo ensamma eller dela rum. Vi försöker anpassa det efter varje elevs önskemål.

Svar: Ja! Vi har tre speciallärare på skolan som hjälper till om en elev behöver extra stöd. Vi erbjuder också läxhjälp varje måndag morgon.

Frågor eller funderingar?

Har du några frågor, funderingar eller vill veta mer om oss så tveka inte att höra av dig på telefon 010-476 20 00 eller skicka ett mail till info@onnestadsgymnasiet.se