Lär känna oss

Lär känna oss

Önnestadsgymnasiet har egen mark, stallar, maskiner, djur – ja, till och med en egen gård. Här pluggar du helt enkelt naturbruk på riktigt!

Vi är skolan för dig med intresse för natur, skog, djur eller lantbruk. Med fem inriktningar och hela 11 yrkesutgångar erbjuder vi naturbruk utöver det vanliga. Dessutom får våra elever studera i en av landets absolut modernaste gröna utbildningsanläggningar.

Hos oss är eleverna i fokus:
– Små klasser.
– Engagerade lärare.
– Gemenskap och vi-känsla genomsyrar hela verksamheten.

Hitta inriktningen för dig!

Vi erbjuder fem inriktningar inom naturbruk med hela 11 spännande yrkesutgångar att välja bland. Vi hoppas att du ska hitta en inriktning som passar just dig här hos oss på Önnestadsgymnasiet.

Vi erbjuder under vissa förutsättningar möjligheter till studier inom två olika introduktionsprogram.


Livet på Önnestadsgymnasiet

Internatet – elevernas andra hem

Önnestadsgymnasiet erbjuder dig att bo på internat. Det är ett spännande koncept som ger skoltiden det där extra. Det underlättar för dig som bor långt från skolan, men du får också lära känna nya människor – genom att bo ihop – och skaffar dig vänner för livet. Dessutom får du testa på vuxenlivet lite.

På internatet är vi som en stor familj.


Hör eleverna berätta.
Läsa mer om vårt internat.

Testa praktik utomlands

Allt fler av våra elever väljer att lägga sin praktikperiod utomlands. De skaffar sig nya erfarenheter och får upplevelser för livet. Vad sägs om att testa livet på ett Dog Rescue i Spanien eller utforska hur lantbruket på Islands skiljer sig mot här i Sverige?

Läs om några elevers praktikupplevelser utomlands här.

Vanliga frågor

Svar: Ja! Hos oss är kan du få högskolebehörighet oavsett vilken inriktning du har valt att läsa.

Svar: Vi har både enkel och dubbelrum, både rum i korridor och i villor. Därför kan vi erbjuda våra elever att både att bo ensamma eller dela rum. Vi försöker anpassa det efter varje elevs önskemål.

Svar: Ja! Vi har tre speciallärare på skolan som hjälper till om en elev behöver extra stöd. Vi erbjuder också läxhjälp varje måndag morgon.

Svar: Ja, hos oss har du möjlighet att ta med din häst och/eller hund till skolan. Hästarna bor i luftiga fina uteboxar i närheten av hagarna. Vi har ridhus, paddock, gräs- terräng- och galoppbana. I närområdet finns en skog för härliga uteritter. Vi har avsedda villor för boende med hund, det finns även ett hundstall där hunden kan vistas dagtid.

Frågor eller funderingar?

Har du några frågor, funderingar eller vill veta mer om oss så tveka inte att höra av dig till oss.