Maskinförare

Omfattning: Heltid (100 %)

Varaktighet: Tillsvidare

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Arbetslivserfarenhet (krav): Erfarenhet av växtodling och lantbruksmaskiner

Utbildning (krav): Lantbruksutbildning

Körkort: B

Skoljordbruket behöver dig! Önnestadsgymnasiet söker nu en maskinförare/instruktör till verksamhetens skoljordbruk. I uppdraget ingår det att vara instruktör till eleverna i deras utbildning. 

Arbetsuppgifter:  
Du kommer att ingå i ett arbetslag som ansvarar för växtodling, fastighetsunderhåll och parkskötsel. Din arbetsledare finns som stöd i planering, prioritering och dialog. Din roll blir att instruera elever i körning av traktorer och övriga lantbruksmaskiner, samt utföra allehanda praktiskt förekommande arbetsuppgifter. Underhåll och enklare reparationer av våra lantbruksmaskiner ingår.

Vem söker vi? 
Du har gott handlag med maskiner och en fallenhet för körning. Du behöver även någon form av lantbruksutbildning, i kombination med arbetslivserfarenhet inom växtodling och lantbruksmaskiner. Som person är du flexibel, ordningsam och förutseende. Det är viktigt med en god samarbetsförmåga.  
Sprutcertifikat är meriterande. 
B-körkort är krav.  

Om Önnestadsgymnasiet 
På Önnestadsgymnasiet erbjuder vi fem inriktningar och hela 10 yrkesutgångar inom naturbruksprogrammet. Här studerar och undervisar vi naturbruk på riktigt genom skogsbruk, djurvård, naturturism, hästhållning och lantbruk. Tonen mellan personal och elev är personlig, klasserna är små och både anläggning och utbildningsmarker är av hög kvalitet. Vi värdesätter högt att du som medarbetare brinner för att dela med dig av din kunskap till de ungdomar som kommer arbeta inom framtidens naturbruk. Vi är ett sammansvetsat team som värderar enkelhet och arbetsglädje. Sedan 2010 är Hushållningssällskapet Skåne huvudman för Önnestadsgymnasiet, vilket ger en stabil och trygg grund för verksamheten.  

Driftsverksamheten omfattar ca 400 ha åker varav 70 ha kravgodkänt, 65 ha bete, 150 ha skog, 65 mjölkkor, 126 suggor och 35 kravgodkända dikor. Antalet anställda är cirka 50 personer. Önnestadsgymnasiet är belägen 8 km nordväst om Kristianstad. 

Om anställningen 
Tillsvidareanställning 100% med tillsättning enligt överenskommelse. Löpande rekrytering tillämpas. 
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön 

Var ligger arbetsplatsen? 
Skolgatan 37 
29173 ÖNNESTAD 

Arbetsgivaren 
Hushållningssällskapets Kompetensutveckling i Syd. 
http://www.onnestadsgymnasiet.se 

Kontakt 
Olivia Berntsson 
Gårdsmästare och arbetsledare 
olivia.berntsson@huskab.se 
0722302141 

Ansök senast 10 januari 2024. Vi rekryterar löpande. 
Varmt välkommen med din ansökan! 

Sök tjänsten

Ange referens Maskinförare/instruktör i din ansökan
Maila din ansökan till olivia.berntsson@huskab.se

Inte tjänsten just för dig?

Ta en titt på alla våra lediga tjänster!