Skogen – naturen, viltet och maskinerna

Vår skogsbruksutbildning erbjuder dig tre olika yrkesutgångar: Skogsvårdare, jakt- och viltvård eller maskinförare. Vill du arbeta utomhus i naturen med skog eller viltvård är detta utbildningarna för dig. Vi följde med eleverna en dag ut i skogen, till fasanhägnet, viltåkern och vi djupdök även i simulatorn.

Filippa Kaunitz Bacharach

Det som lockar mig med yrket är maskinerna och skogen, naturen helt enkelt. Jag har alltid varit ute i naturen. Drömmen är att jobba utomlands med skog, t.ex. i Kanada med sina stora skogar och träd. Det hade varit häftigt.

Arvid Zakariasson

Intresset för skogen kom tidigt. När jag var liten var jag mycket ute med morfar i skogen, och sedan dess har jag njutit av att vara ute i naturen. Jag vill jobba ett tag och sedan kanske plugga. För mig är det skogen snarare än maskinerna som lockar med det här arbetet.

Jakt och viltvård

Patrik Yngvesson har arbetat som lärare inom jakt och viltvård i många år. Eleverna får bland annat hjälpa till att sätta ut fasaner, och så har Önnestadsgymnasiet en hel del övningsmarker att träna på. Skolan har även hägn utanför Osby med vildsvin, dovhjort, kronhjort och mufflon.

Albin

Jag har alltid haft ett intresse för jakt och nu får jag chansen att utforska det mer. För mig stod valet mellan jakt eller basket. Detta är så mycket mer än en utbildning. Man skapar både kontakter och vänner för livet här. Man kommer nära, man måste det.

Tage

Efter skolan har jag siktet inställt på att arbeta på kungens marker på Öland. Där finns Sveriges största bestånd av dovhjortar. Man måste ha drömmar och mål!

Lär känna oss

Följ oss på
sociala medier