Häststall

Lösdrift

Nybyggt ActiveHorse är ett av få i Sverige som togs i bruk juli 2012. Detta innebär att hästarna går på lösdrift året runt, får harmoniskt beteende, naturlig motion och långsamt intag av kraftfoder. Varje häst har ett chip där vi kan programmera n hur mycket ättid varje häst ska ha.

Lösdriften kan ta emot 20 stycken hästar och vi har just nu tio hästar i den. Lösdriften har 4 st grovfoderstationer samt 1 st kraftfoderstation.

Hästarna har tillgång till ligghall med halm som strö, samt vattenkopp som är frostsäker.

För nya hästar som ska in i systemet finns en inslussningsbox med uteareal inne i lösdriften för att få smidigare övergång.

Stallet

Skolan har 18 st uteboxar som hyrs ut, prio är elever på skolan som har häst.  Skolan står för foder samt hagar till de uppstallade. I hallen som alla har tillgång till finns sex uppbindningsspiltor, två av dessa är även spolspiltor. Inne finns också uppvärmd sadelkammare, tvättrum, torkrum, och omklädningsrum.

Ridmöjligheter

Skolan ger ryttarna möjlighet att rida i varierande miljöer. Alla har tillgång till ridhus, paddock, gräsbana, galoppslinga samt en inhägnad terrängbana (med tränare).

Ridhuset har måtten 22×60 m och som underlag har vi sand blandat med flis. I anslutning till ridhuset finns en paddock med måtten 22×62 m. Paddocken fick nytt underlag 2008, ett underlag som består av gummi, (gamla gummilister), ett super underlag som fungerar att rida på året runt! På anläggningen har vi även en dressyrbana samt en större hoppbana på gräs. På hoppbanan finns det en pullvermannagrav som byggdes 2004.

Det finns även en inhägnad galoppbana som mäter 550 m. Om man önskar finns det även steeplechase häckar av en mindre variant.

Terräng träningsbana byggdes i samarbete med Gerth Nordin 2003. På terrängbanan finns många olika typer av hinder. Vattenhindret har många valmöjligheter. Här kan eleverna testa på terräng och känna adrenalinet pumpa!